GUY NADER


Anatomija prostora

26.-27.avgusta

©Juan Carlos Toledo

Cilj delavnice je raziskati funkcionalnost giba, pri čemer se bomo še posebej osredotočili na anatomsko podlago posameznih artikulacij, vlogo teže in suspenza ter aktivacijo telesne spirale, za katero bi lahko rekli, da je “naravni” generator gibanja. Omenjene elemente bomo raziskali v razmerju različnih prostorskih razsežnosti. V nadaljevanju jih bomo uporabili pri delu na tleh ter nadgradili z različnimi gibalnimi prvinami, kot so dih, hitrost in sledenje naravnemu toku energije v telesu za učinkovitejšo izvedbo giba. V prehajanju med tlemi in vertikalo bomo aktivirali povezavo med centrom in okončinami. Ozaveščanje anatomskih struktur in smeri v prostoru ter uporaba spirale nam bodo pomagali razumeti in izboljšati tako učinkovitost giba kot tudi zaznavne potenciale in zavedanje telesa. Nekaj časa bomo posvetili tudi dvigom in spustom, pri tem pa se bomo osredotočili na učinkovitost giba, zavedanje prostora in aktivacijo spirale skozi močan center. Raziskovanje različnih gibalnih možnosti bomo zaokrožili s kratkimi gibalnimi sekvencami.

ⓘ plesna delavnica

GUY NADER (Libanon/Španija) je študiral gledališko igro in režijo na Lebanonski Univerzi v Beirutu.  Skupaj s plesalko in koreografinjo Mario Campos, je soustanovitelj ansambla GN|MC. Guy in Maria sta, tako za svoj ansambel, kot za mednarodne plesne skupine, ustvarila odmevne predstave,  kot so Times Takes The Time Time Takes, Fall Seven Times, Set of Sets, id.

Za svoje delo sta Guy in Maria prejela številne evropske nagrade, kot so Der Faust (Državna nemška nagrada ,2017), Nagrada za najboljšo plesno predstavo na Internacional de Danza y Teatro v Huesci (2015), Nagrada kritikov Katalonije za najboljšo predstavo ter za najboljšo koreografijo (2020), Nagrada Mestna Barcelone (2020).

Guy redno poučuje delavnice koreografije in plesa na mednarodnih seminarijh, akademijah in festivalih.