NASTJA BREMEC RYNIA & MICHAŁ RYNIA


Contemporary Fusion

28.-29.avgusta

© Giuseppe Ippolito

Contemporary Fusion je delavnica, skozi katero lahko spoznamo principe prepoznavnega plesnega stila Nastje in Michała. Svoj izčiščeni plesni vokabular sta zgradila na bazi različnih plesnih stilov in tehnik. Delavnico bomo pričeli s krajšim ogrevanjem, ki vsebuje vaje s področja sodobnih plesnih tehnik, baleta ter raztegovalne in krepilne sekvence iz joge. Kasneje se bomo osredotočili na krajše koreografske materiale in fraze, skozi katere bomo preizkušali svoje tehnične sposobnosti in raziskovali nove gibalne možnosti.

ⓘ plesna delavnica

NASTJA BREMEC RYNIA in MICHAŁ RYNIA – od leta 2009 ustvarjata skupaj kot MN Dance Company. Svoj plesni slog sta poimenovala Contemporary Fusion. Kot koreografa in plesalca se prvenstveno orientirata na ustvarjanje celovečernih plesnih predstav (DE-SET, Labyrinth, S/HE, Conspiracy of Silence, Urban Tales ), ki gostujejo po Sloveniji in Evropi. V SNG Opera in Balet sta ustvarila koreografijo za plesni večer, Klasika in Tango. Kot koreografa in oblikovalca giba tesno sodelujeta s SNG Nova Gorica pri številnih gledaliških predstavah. Nastja and Michał poučujeta delavnice v Sloveniji in tujini.

NASTJA BREMEC RYNIA  (Slovenija) je dimplomirala na CODARTS – Rotterdam Dance Academy. Med svojim bivanjem na Nizozemskem je sodelovala s številnimi koreografi, kot so Nacho Duato, Mauro Bigonzeti, Michele Poglini, Neel Veerdorn, Jerome Meyer in Isabelle Chaffaud. Bila je članica plesnega ansambla Scapino Ballet Rotterdam. Nastja je bila deležna podpore s strani večjih produkcijskih hiš kot so Korzo Theater Den Haag  in Teater Lantaren Venster Rotterdam. Gledališči sta nastopili v vlogi producentov njenih prvih miniatur Made in Rotterdam, ter dveh celovečernih plesnih predstav Dust in the Wind ter Mit.

MICHAŁ RYNIA (Poljska/Slovenija) je svojo plesno kariero je začel na Hip hop plesni sceni in je kar petkrat pridobil naslov svetovnega prvaka. Sodeloval je s Poljskem gledališčem v Wroclawu in kasneje se je odpravil na študij CODARTS – Rotterdam Dance Academy. Po zaključenem študiju je pričel poučevati na CODARTS-u. Sodeloval je s koreografi, kot so Ed Wubbe, Club Guy & Roni, Andre Gingras. Plesal je tudi v Scapino Ballet Rotterdam, kjer je z umetniškim vodjem Ed Wubbe-jem soustvaril koreografijo »B.A.M.«. Njegov prvi solo “Dream of Electric Sheep” je bil prikazan v Royal Opera House, London in na iTs Festival, Amsterdam.