ANA ŠTEFANEC KNEZ


Pilates

28.-29. avgusta

©Andrej Lamut

Delavnica je zasnovana kot preplet vaj iz pilatesa, ki podpirajo pravilno in naravno postavitev telesa, fleksibilnost, koordinacijo in z dihom usklajeno gibanje. Predlagane vaje krepijo tako osrednje globoke mišice kot tudi sposobnost nadziranja mišičnih struktur v sklepih in tako z ozaveščanjem naravnega sosledja gibalnega vzorca zagotavljajo varno vadbo. Na delavnici se bomo dotaknili tudi vprašanj aplikacije pilates principov v druge gibalne prakse in plesne tehnike.

Ana je pri pripravi delavnice črpala iz svojih bogatih izkušenj s področja sodobnega plesa in tako ustvarila sosledje vaj, ki ga odlikujejo pretočnost in povezanost ter poudarek na naravnih prehodih med gibi, kar omogoči telesu, da se instinktivno odpre za biomehanične vzorce.

ⓘ ogrevanje

ANA ŠTEFANEC KNEZ (Slovenija) po zaključeni Srednji umetniški šoli in gimnaziji Ljubljana je 13 let bila stalna članica skupine EnKnapGroup (2007-2020). V skupini EKG je soustvarila več kot 30 samostojnih in skupinskih predstav. Kot plesalka je sodelovala s številnimi domačimi in tujimi koreografi in režiserji, kot so Jozef Nadj, Nature Theatre of Oklahoma, Guy Nader, Edward Clug, Iztok Kovač, in drugi. Prejela je številne nagrade, med drugim nagrado za koreografsko miniaturo Antigona na Mednarodnem tekmovanju mladih koreografov 2002 v Burghausnu, Austria in Župančičevo nagrado mesta Ljubljane leta 2018.