KATRA KODELA


Uporabna anatomija

Jutranje ogrevanje

26-27.avgusta

©Darja Štravs Tisu /Vibra 2015

Uporabna anatomija

Tema delavnice-predavanja je hrbtenica, njena zgradba in funkcija. Preko kostnih anatomskih markerjev na lastnem telesu bomo bolj jasno  raziskovali različne možne gibe, ki nam jih hrbtenica omogoča in locirali, kje se le-ti dogajajo. 

Od znotraj navzven se bomo “sprehodili” skozi različna tkiva – kosti, vezi, mišice, ki obdajajo vretenca ter povezavo z organsko osjo v telesu.

ⓘ predavanje / ogrevanje

Jutranje ogrevanje

Delavnica je zgrajena na principu harmonične sinteze vaj za spodbujanje limfnega in krvnega obtoka, zbujanje propriocepcije, mobilizacije. Osredotočili se bomo tudi na vaje za krepitev/moč in fleksibilnost. Črpali bomo iz tehnik pilatesa, joge, qigonga in fascialnega treninga. 

ⓘ ogrevanje

KATRA KODELA (Slovenija) je  univerzitetna diplomirana psihologinja, vaditeljica pilatesa z licenco Fitnes zveze Slovenije, diplomirana pedagoginja po Franklinovi metodi, inštruktorica qigonga Mawangdui Daoyin Shu, tuinologinja in kranio-sakralna terapevtka. V času šolanja je bila aktivna športnica, tekmovala je v športnih plesih, kasneje je trenirala karate in vrnila k plesu – tokrat sodobnemu – in teatru. Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah plesne medicine, predava anatomijo za bodoče učitelje joge in izvaja terapevtske masaže.