LALI AYGUADÉ


From gravity to lightness

22.-23.avgusta

© Darja Štravs Tisu /Vibra 2019

Cilj delavnice je pridobiti znanje o tem, kako črpati moč za gib in ples iz tal. Naučili se boste, kako se lahko telo svobodno premika, če uporabljamo silo, ki prihaja iz naših stopal in nog.
Lali je mojstrica hitrosti in hkrati natančnosti v plesu. Sama poudarja, da je pri kontinuiteti gibanja ključno opazovanje nenehnega pretoka energije. Tudi v trenutku, ko se ne premikamo nismo statični, gibanje se nikoli ne ustavi. Lali vam bo dala orodja za uporabo gravitacije, ki vas lahko pripelje do lahkotnosti.
Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo pridobiti znanje o tem, kako črpati moč za gib in ples iz tal. Lali bo posebno pozornost posvetila uporabi sil gravitacije, ki prehajajo v naša stopala in noge ter tako podpirajo naše celotno gibanje. Pomemben vidik bo prepoznavanje, kje natančno se nahaja teža, kar bomo uporabili kot orodje, ki nam bo omogočilo svobodno gibanje. Na delavnici se bomo osredotočili tudi na ritem in glas, ki nam bosta pomagala najti nove načine fizikalnosti. Klas sestavljajo ogrevalne vaje in plesne fraze, s katerimi bomo telo in um pripravili na nadaljnje improvizacijske naloge. Veliko pozornost bomo namenili natančnosti izvedbe detailov in hitrosti giba, pri tem pa poskusili ohraniti kontinuiteto in fluidnost gibanja.

ⓘ plesna delavnica

LALI AYGUADÉ (Španija) Študirala je ples na Institut del Teatre v Barceloni in P.A.R.T.S. v Bruslju.Kot plesalka je sodelovala z Akramom Khanom, Hofeshom Shechterom, Robertom Olivanom, Marcosom Morau/ La Veronal. Leta 2013 je ustanovila svojo skupino, Lali Ayguadé Company, kjer je ustvarila predstave: Kokoro, Saba, Iu an Mi, Incognito, id. Igrala je kratkem filmu Timecode, inspiranim z njeno predstavo, Incognito. Film Timecode je prejel številne nagrade, med drugim Zlato Palmo na festivalu v Cannesu, Nagrado Goya, Nagrado Gaudi, bil je nominiran za Oskarja 2016 v kategoriji kratkih filmov.
Leta 2010 je bila nominirana kot Izjemna Plesalka za Nagrado kritikov v Londonu, leta 2014 pa kot Najboljša ustvarjalka. Leta 2016 je bila tudi nominirana v kategoriji Najboljša plesalka za nagrado kritikov Recoma na.cat v Barceloni.Kot pedagoginja Lali poučuje po celem svetu.