Informacije

FAQ


V čem se Vibra 2020 razlikuje od prejšnjih izdaj?

Letošnji program bo potekal izključno preko spleta in bo brezplačen. Vse delavnice in predavanja se bodo izvajale v živo preko video konferenc.

Video filmi (Video vitrina in premiera plesnega filma LAB) se bodo predvajali na spletni strani festivala in na družbenih omrežjih.

Zakaj se bo program izvajal preko spleta?

Zaradi nepredvidljivih razmer in zdravstvenih tveganj, ki jih je povzročil virus Covid-19, smo se odločili za spletno edicijo delavnic in festivala. Želimo si, da je program dostopen čim večjemu številu plesnih ustvarjalcev ne glede na njihovo finančno situacijo in to, kje se trenutno nahajajo.

Komu je namenjena Vibra 2020?

Praktične delavnice so namenjene plasalkam_cem in koreografom_injam. Predavanja pa namenjena ustvarjalcem s področja uprizoritvenih umetnosti.

Preko programa video filmov nagovarjamo široko zainteresirano domačo in mednarodno javnost.

Kako spremljati program video filmov?

Izbrane kratke video filme mladih plesnih ustvarjalk_cev bomo od 24. do 28.avgusta objavljali na naši spletni strani in preko družbenih omrežij (Fb, IG).

Kratek film – rezultat Koreografskega in video laboratorija – bomo premierno prikazali ob zaključku Vibre 2020, 29.avgusta.

Kako se prijaviti na program?

Vse informacije o prijavah lahko najdete na tej POVEZAVI.

Na koliko delavnic se lahko prijavim?

Ni omejitev. Lahko se prijavite zgolj na posamezno delavnico ali na celoten program.

Kako bodo potekale delavnice?

Vse delavnice bodo potekale preko video konferenc.

Kako se priključiti na video konferenco?

Za namen izpeljave spletnih delavnic in predavanj bomo uporabili spletno platformo Zoom. Pred začetkom delavnic naložite program na svoj računalnik ali tablico [POVEZAVA: Download center Zoom].  Program Zoom je brezplačen. Ustvarite svoj Zoom račun in vnaprej preizkusite delovanje programa.

Izbranim udeležencem delavnic bomo pred pričetkom delavnic poslali Zoom povezavo z vabilom na konferenco/delavnico. Povezave bomo poslali z elektronskega naslova: info@vibra.si

Ali moram imeti na voljo studio, da bi se udeležil_a plesnih delavnic?

Ne. Zavedamo se, da v trenutni situaciji nimamo vsi na razpolago dostopa do vadbenega prostora. Če imate dostop do studija, je to seveda dobrodošlo. V nasprotnem primeru predlagamo, da si zagotovite prostor (zunaj ali znotraj), kjer boste lahko spremljali delavnico in izvajali vaje. Pedagogi bodo prilagodili delavnice za potrebe spletnega prenosa.

Ali se je potrebno udeležiti delavnice / predavanja ob določenem času?

Da. Delavnice bodo potekale v skladu z urnikom. Priključite se na video konferenco 10–5 minut pred začetkom tečaja. Moderatorka bo udeležence pridržala v “čakalnici”, nakar jih bo sprejela na delavnico 10 do najkasnje 1 minuto pred pričetkom delavnice ali predavanja. Na ta način lahko zagotovimo, da skupaj in pravočasno pričnemo z dogodki.

Ali bodo posnetki delavnic in predavanj objavljeni?

Vse delavnice in predavanja (razen laboratorija) bomo snemali zgolj za potrebe arhiviranja Vibre. Delavnic ne bomo ponovno predvajali.